De taxateur

Wat doet een taxateur?

De huis / woning / appartement taxateur in Almere bepaalt de marktwaarde van uw huis of appartement en hanteert daarbij verschillende normen. Dat is maatwerk. Hij bekijkt hoe het huis of appartement zich verhoudt ten opzichte van andere woningen in de wijk en kijkt hoe deze past in de woningmarkt van uw regio. Dat betekent dat de waarde af kan wijken van de WOZ-waarde die is samengesteld uit een rekenkundig model, uit een eerdere periode.

Over het taxatierapport

Naast de marktwaarde van het huis of appartement, staat er in een taxatierapport ook andere informatie over de woning. Zo valt te lezen om wat voor soort woning het gaat, de grootte, de aard en de indeling van de woning, de bouwkundige kwaliteit, energiebesparende voorzieningen en de staat van onderhoud. Rapporten van Schouten Makelaars Almere worden landelijk geaccepteerd door alle banken, rechtbanken en de Belastingdienst. Ook wanneer het gaat om het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Om een taxatie uit te voeren bezoekt de taxateur de woning zodat alle aspecten van het pand met eigen ogen kunnen worden waargenomen. Aan de hand daarvan wordt het rapport uitgewerkt.

Wat is er nodig?

De taxateur in Almere heeft ook van u documenten nodig. Allereerst natuurlijk het eigendomsbewijs/akte van levering, maar ook de kadastrale gegevens, het bouwkundige rapport en het meetrapport of de tekeningen van uw huis of appartement.

De volgende aspecten komen tijdens de taxatie aan de orde:

  • de staat van onderhoud
  • de inhoud en de oppervlakte
  • de functionele indeling
  • de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan
  • de mate van isolatie en energiezuinigheid
  • verplichtingen en rechten, zoals recht van overpad en erfpacht
  • de ligging en de omgeving
  • het bestemmingsplan
  • de marktsituatie

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) de rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie volgens gelijke en duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.
Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.
klik hier voor de website van het NWWI

Nationale Hypotheek Garantie
Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.
klik hier voor de website en meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie 

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
Een Register Taxateur is geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register Taxateurs. Deze taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels en internationale en Europese taxatiestandaarden. Kortom, met een Register Taxateur bent u verzekerd van een betrouwbare taxatie.
klik hier voor de website en meer informatie over het NRVT

Direct contact

036 - 30 30 249

Wat is mijn huis waard?

Er zijn veel soorten taxaties die wij voor u kunnen uitvoeren:

Oversluiting hypotheek

Gaat u uw hypotheek oversluiten omdat u gebruik wilt maken van een lagere rente? Loopt uw rente vaste periode af? Dan kunnen wij u helpen met een taxatierapport.

Taxatie voor verbouwing

Gaat u uw woning verbouwen of heeft u een woning gekocht en wilt u een gedeelte meefinancieren in uw hypotheek? Wij kunnen voor uw een taxatierapport opmaken met de waarde in de huidige staat en de waarde na verbouwing.

Nieuwbouwtaxatie

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? Uw bank wilt graag een taxatierapport ontvangen met de waarde in de huidige staat en de waarde na realisatie. Wij kunnen dit verzorgen.

Aankoop huis of appartement

U heeft een nieuwe woning gekocht! Bij de aankoop komt veel kijken. U wilt graag zo spoedig mogelijk een taxatierapport ontvangen voor uw hypotheekadviseur. Wij helpen uw graag aan een gevalideerd rapport voor de aanvraag van uw financiering.

Taxatie i.v.m. overlijden of een scheiding

In sommige situaties zoals een scheiding of overlijden heeft u in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Bij een scheiding is het belangrijk dat de woning wordt getaxeerd, bijvoorbeeld als één van de eigenaren de andere zou willen uitkopen of als de woning in de verkoop gaat. Aan de hand van de waarde in het taxatierapport wordt de hoogte van het verkoop- of uitkoop bedrag bepaalt. Bij een overlijden van één of beide eigenaren dient de woning te worden getaxeerd. Het beste is om dit snel te regelen. Mocht er een taxatierapport nodig zijn met een waardepeildatum in het verleden, dan kunnen wij u hier ook bij van dienst zijn.

Goedgekeurde rapporten
0 +
Jaar ervaring
0

Schouten makelaars Almere staat voor:

Marcel Schouten, makelaar en taxateur: al ruim 30 jaar ervaring in de woningmarkt en aan het werk als huis /appartement taxateur.
Lilian Schouten, makelaar. Taxateur in opleiding.
Frances Schouten, makelaar in opleiding.

Onze werkwijze

01.

Opdracht tot taxatie

U kunt ons de opdracht tot taxatie geven via de website NWWI.nl of via het invullen van het contactformulier op deze website. Mocht u hierbij hulp nodig hebben, dan kunt u uiteraard ook rechtstreeks contact met ons op nemen.
02.

Bezichtiging & opname

Wij zullen contact met u opnemen en een afspraak met u inplannen, in het geval van de aankoop van een nieuwe woning zullen wij een afspraak maken met de verkopende partij. Wij zullen u op de hoogte houden wanneer de afspraak gepland staat. Voor de afspraak van de taxatie, zullen wij u een e-mail sturen met alle benodigde stukken die wij graag voor de afspraak willen ontvangen. Bij de afspraak zal de taxateur Marcel de woning bekijken, belangrijke zaken opnemen, de woning inmeten en foto’s maken.

03.

Rapport & validatie

Na de opname van de woning wordt het rapport voor u uitgewerkt en ter validatie verstuurd naar het NWWI. Bij een standaard taxatie zullen wij dit binnen 4 werkdagen doen.

04.

Afronding

Zodra het rapport gereed is, en u de opdrachtvoorwaarden heeft ondertekend die u eerder van het NWWI heeft ontvangen, kunnen wij het rapport voor u ondertekenen. U krijgt de link direct in uw mailbox. Onze taxatienota zullen wij enkele dagen na het uitbrengen van het rapport naar u toesturen per e-mail. Mocht u de kosten van de taxatie meenemen in uw hypotheek, dan kunnen wij de nota in overleg ook naar uw notaris versturen.

Uw huis in Almere taxeren?

Heeft u een huis of appartement gekocht in Almere en omgeving, wilt u uw hypotheek oversluiten, wilt u weten wat de marktwaarde is in verband met een overlijden of een scheiding, of bent u van plan te verbouwen? Dan heeft u een taxatie nodig.

Lees meer…

Taxatierapport nodig?