Wilt u verhuizen, verbouwen of (her)financieren?

Taxaties Almere

Heeft u een huis of appartement gekocht in Almere en omgeving, wilt u uw hypotheek oversluiten, wilt u weten wat de marktwaarde is in verband met een overlijden of een scheiding, of bent u van plan te verbouwen? Dan heeft u een taxatie nodig.

Snel een taxatierapport nodig?

Schouten Makelaars Almere kan u diverse rapporten leveren. Na de opname van het huis of appartement versturen wij uw rapport binnen 4 werkdagen naar het validatie-instituut. Voor het uitwerken van een nieuwbouwtaxatie en verhuurtaxatie wordt een langer termijn gerekend, u kunt contact met ons kantoor opnemen voor meer informatie.

Voor de financiering van een woning eisen geldverstrekkende instellingen dat een gecertificeerde taxateur de gevalideerde NWWI taxatie uitvoert. Schouten Makelaars heeft die erkenning en wij zijn u natuurlijk graag van dienst. Tevens zijn wij aangesloten bij de branchevereniging NVM.
Wij spijkeren onze kennis doorlopend bij zodat de kwaliteit gewaarborgd is en de kennis up-to-date. De betrouwbare taxatie van uw huis of appartement kunt u gerust aan Schouten Makelaars overlaten.

Direct contact

036 - 30 30 249

Wat is mijn huis waard?

Er zijn veel soorten taxaties die wij voor u kunnen uitvoeren:

Oversluiting hypotheek

Gaat u uw hypotheek oversluiten omdat u gebruik wilt maken van een lagere rente? Loopt uw rente vaste periode af? Dan kunnen wij u helpen met een taxatierapport.

Taxatie voor verbouwing

Gaat u uw woning verbouwen of heeft u een woning gekocht en wilt u een gedeelte meefinancieren in uw hypotheek? Wij kunnen voor uw een taxatierapport opmaken met de waarde in de huidige staat en de waarde na verbouwing.

Nieuwbouwtaxatie

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? Uw bank wilt graag een taxatierapport ontvangen met de waarde in de huidige staat en de waarde na realisatie. Wij kunnen dit verzorgen.

Aankoop huis of appartement

U heeft een nieuwe woning gekocht! Bij de aankoop komt veel kijken. U wilt graag zo spoedig mogelijk een taxatierapport ontvangen voor uw hypotheekadviseur. Wij helpen uw graag aan een gevalideerd rapport voor de aanvraag van uw financiering.

Taxatie i.v.m. overlijden of een scheiding

In sommige situaties zoals een scheiding of overlijden heeft u in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Bij een scheiding is het belangrijk dat de woning wordt getaxeerd, bijvoorbeeld als één van de eigenaren de andere zou willen uitkopen of als de woning in de verkoop gaat. Aan de hand van de waarde in het taxatierapport wordt de hoogte van het verkoop- of uitkoop bedrag bepaalt. Bij een overlijden van één of beide eigenaren dient de woning te worden getaxeerd. Het beste is om dit snel te regelen. Mocht er een taxatierapport nodig zijn met een waardepeildatum in het verleden, dan kunnen wij u hier ook bij van dienst zijn.

Goedgekeurde rapporten
0 +
Jaar ervaring
0

Schouten makelaars Almere staat voor:

Marcel Schouten, makelaar en taxateur: al ruim 30 jaar ervaring in de woningmarkt en aan het werk als taxateur. Lilian Schouten, makelaar. Taxateur in opleiding. Frances Schouten, makelaar in opleiding.

Onze werkwijze

01.

Opdracht tot taxatie

U kunt ons de opdracht tot taxatie geven via de website NWWI.nl of via het invullen van het contactformulier op deze website. Mocht u hierbij hulp nodig hebben, dan kunt u uiteraard ook rechtstreeks contact met ons op nemen.
02.

Bezichtiging & opname

Wij zullen contact met u opnemen en een afspraak met u inplannen, in het geval van de aankoop van een nieuwe woning zullen wij een afspraak maken met de verkopende partij. Wij zullen u op de hoogte houden wanneer de afspraak gepland staat. Voor de afspraak van de taxatie, zullen wij u een e-mail sturen met alle benodigde stukken die wij graag voor de afspraak willen ontvangen. Bij de afspraak zal de taxateur Marcel de woning bekijken, belangrijke zaken opnemen, de woning inmeten en foto’s maken.

03.

Rapport & validatie

Na de opname van de woning wordt het rapport voor u uitgewerkt en ter validatie verstuurd naar het NWWI. Bij een standaard taxatie zullen wij dit binnen 4 werkdagen doen.

04.

Afronding

Zodra het rapport gereed is, en u de opdrachtvoorwaarden heeft ondertekend die u eerder van het NWWI heeft ontvangen, kunnen wij het rapport voor u ondertekenen. U krijgt de link direct in uw mailbox. Onze taxatienota zullen wij enkele dagen na het uitbrengen van het rapport naar u toesturen per e-mail. Mocht u de kosten van de taxatie meenemen in uw hypotheek, dan kunnen wij de nota in overleg ook naar uw notaris versturen.

Wat doet een taxateur?

De taxateur bepaalt de marktwaarde van uw huis of appartement en hanteert daarbij verschillende normen. Dat is maatwerk. Hij bekijkt hoe het huis of appartement zich verhoudt ten opzichte van andere woningen in de wijk en kijkt hoe deze past in de woningmarkt van uw regio. Dat betekent dat de waarde af kan wijken van de WOZ-waarde die is samengesteld uit een rekenkundig model, uit een eerdere periode.

Lees meer…

Taxatierapport nodig?